Nieuws White ShineNieuws White Shine

Lees hier al het laatste nieuws over tanden bleken bij White Shine in Hilversum. De kliniek voor veilig tanden bleken en echt witte tanden.

We hechten er grote waarde aan u zo goed mogelijk te informeren. Omtrent tanden bleken en de mogelijkheden verandert er veel. De markt is volop in beweging. Veel mensen overwegen hun tanden te laten bleken. Het is belangrijk dat u goed weet waar u aan begint en wat u mag verwachten. Wij volgen het nieuws en de ontwikkelingen op de voet om u zo goed mogelijk te kunnen helpen en op de hoogte te kunnen stellen.

 


 

Maandag 23 januari 2017

‘Whitening tandpasta dure onzin’

Whitening tandpasta’s maken tanden niet of nauwelijks witter dan gewone tandpasta, maar zijn soms wel tot acht keer duurder. Dat blijkt uit een onderzoek van de Consumentenbond. Alle onderzochte tandpasta’s krijgen voor witmaken een dikke onvoldoende.

Bedroevende resultaten

De Consumentenbond liet 30 proefpersonen met 12 whitening en twee normale tandpasta’s poetsen waarbij elk product een maand lang werd uitgeprobeerd (in totaal 420 tests). Voor en na elke ronde bekeken tandartsen de kleur van de tanden. In slechts 26 van de 420 tests constateerden de tandartsen een iets lichtere tandkleuring. Deze resultaten waren echter niet toe te schrijven aan één bepaald middel en trad een enkele keer ook op na gebruik van gewone tandpasta. De Consumentenbond vindt de resultaten dusdanig bedroevend, dat het geen Beste uit de Test of Beste Koop aan kan wijzen.

Weggegooid geld

Hoewel alle tandpasta’s tanden reinigen, doen de onderzochte producten niet wat ze beloven: wit maken. Ronkende teksten op de verpakking als ‘direct wittere tanden’ en ‘1 tint witter in 1 week’ zijn ronduit misleidend en consumenten doen er goed aan hun geld niet aan deze dure tandpasta’s uit te geven.

Het hele onderzoek is te lezen in de Consumentengids van februari 2017 en op de website van de Consumentenbond.

Bron: kassa.bnnvara.nl

 


 

Maandag 4 september 2017

Vergeet de bananenschil en de citroen…

LACH JE TANDEN WIT OP DE FIETS!

Een stralende witte glimlach, dat willen we natuurlijk allemaal wel. Het internet staat vol met trucjes zoals je tanden poetsen met citroensap en allerlei bleekkits voor thuis. Werkt dit echt? We vroegen het aan Nils van Calcar, tandarts en docent aan Academisch Centrum Tandheelkunde Amsterdam (ACTA).

Volgens Nils zijn er natuurlijke methodes die onschuldig zijn en niet zoveel teweegbrengen. Zoals knapperige groente en fruit eten. “Dit heeft een schurende werking en zou een beetje verkleuring van je tanden kunnen afschuren. Het meest schurende eten wat ik kan bedenken is andijviestamppot.”

BAKPOEDER

Een ander schurend effect heeft poetsen met bakpoeder, maar dat raadt Nils niet aan: “Het bakpoeder schuurt een laagje van je glazuur weg.” Een andere populaire manier om je tanden op een natuurlijke manier te bleken is met fruit.

Bijvoorbeeld door aardbeien te pureren en daar je tanden mee te poetsen of je tanden schuren met een bananenschil. Op YouTube bleken ook veel jongeren hun tanden met citroen. Maar dit vinden tandartsen een grote afrader.

CITROEN

Nils: “Het bleken met citroen is extreem slecht voor je tanden. Citroen is zo zuur dat het toplaagje van je tanden verdwijnt. Dit zorgt voor extreem gevoelige tanden. Als je deze methode – dus citroen schuren tegen je tanden of met je tanden in citroensap gaat zitten – herhaalt, kun je je tandglazuur compleet verliezen.”

“Je kunt je tandglazuur wel herstellen door een porseleinen facing over je tand te plaatsen, maar met 600 euro per tand is dat een kostbaar grapje.”

WATERSTOFPEROXIDE

Een andere optie is om met een whitening pen of met whitening strips aan de slag te gaan. Als is de slagingskans met deze producten volgens Nils ook niet heel hoog. “Een whitening pen doet meestal niet meer dan Typex; het smeert een wit laagje op je tanden dat er binnen een paar uur weer af is.”

“De whitening strips mogen in Nederland maar 0,1% waterstofperoxide bevatten. Dit is zo weinig, dat het geen effect zal hebben. Op internet kun je strips bestellen die extreem veel waterstofperoxide bevatten.”

ONTSTEKINGEN

“Hoe hoger het percentage, hoe gevoeliger je tanden zullen worden. Ook kunnen strips met hoge percentages een mogelijke ontsteking in de tand doen opvlammen en is het mogelijk schadelijk voor je gezondheid.”

In Nederland mogen tandartsen die tanden bleken werken met maximaal 6% waterstofperoxide. Dit is wetenschappelijk onderzocht en niet schadelijk. Dat alleen een tandarts hiermee mag werken, komt mede door de controle die eerst moet plaats vinden. “Een tandarts moet eerst kijken of je geen ontstekingen of gaatjes hebt. Vervolgens maken ze een bitje voor je op maat en krijg je heldere uitleg over het bleken.”

ELEKTRISCHE TANDENBORSTEL

Begin je liever helemaal niet aan bleken? Dan is goed poetsen de beste optie. “Je kunt heel makkelijk voorkomen dat je gele tanden krijgt. Gewoon twee keer per dag met aandacht poetsen met een elektrische tandenborstel. Ik zou ook altijd kiezen voor gewone tandpasta. Want tandpasta voor witte tanden bevat te veel schuurmiddel en tandpasta voor gevoelige tanden te weinig.”

“Als je vaak vergeet om je tanden te poetsen kan er een verkleuring ontstaan die je zelf niet meer kan wegpoetsen. Dan is het een goed idee om langs te gaan bij de mondhygiënist, die haalt dan al het ‘aangekoekte’ eraf.”

MET EEN RIETJE

Koffie, thee en rode wijn drinken met rietje is volgens de tandarts ook overbodig. “Natuurlijk verkleuren je tanden dan minder snel, maar als je gewoon twee keer per dag poetst, dan maakt dit je tanden niet geel. Ik heb zelfs iemand in de praktijk gehad die zwarte tanden had door extreem veel roken. Na een week elektrisch poetsen was er al enorm veel verbetering.”

“Het beste advies is om gewoon goed voor jezelf te zorgen en niet mee te gaan met de hypes. De producten die je kunt kopen voor bleken zijn vaak schadelijk of geven resultaten van tijdelijk aard. Dan kun je net zo goed even goed lachen met de tanden bloot op de fiets of uit het autoraampje. Je tanden drogen dan uit en dan heb je ook tijdelijk iets wittere tanden.”

Bron: Vrouw.nl

 


 

Hilversum, 1 december 2012

Waarschuwing voor imitatie bleekaanbieders!!

Wij waarschuwen u voor bleekaanbieders welke door Groupon en Vakantieveilingen worden aangeboden. Het is uiteraard ook logisch dat men geen professionele behandeling kan verwachten voor een paar tientjes. White Shine hanteert nog steeds realistische doch gunstige tarieven en daarvoor kunt u wel verzekerd zijn van een veilige, effectieve behandeling met het gewenste resultaat!

U bent dus gewaarschuwd voor misstanden bij bedrijven die niet gekwalificeerd zijn. Laat u niet misleiden door onmogelijk lage prijzen zoals aanbiedingen op met name Vakantieveilingen en Groupon want u zult bedrogen uitkomen en het ergste is dat de veiligheid voor uw gebit niet wordt gegarandeerd! White Shine is niet voor niets de bekendste tandenbleekkliniek van Nederland met de beste prijs/kwaliteitverhouding.


 

Amsterdam, 7 augustus 2012

Waarom hebben tanden een gelige kleur?

Evenals de kleur van je haren of je ogen hoort ook de kleur van je tanden bij jouw persoonlijkheid. En hoewel een wit gebit al snel kunstmatig lijkt, zijn stralend witte tanden voor velen een schoonheidsideaal.

Maar de kleur van je tanden hangt ook samen met de wijze van verzorging. De natuurlijke kleur van onze tanden hangt af van de wijze waarop tandglazuur en tandweefsel zijn samengesteld. Op oudere leeftijd nemen je tanden als gevolg van natuurlijke processen een steeds donkerdere kleur aan.

Maar ook plaque (tandaanslag) en verkleuring veroorzaakt door chemische stoffen hebben invloed op de kleur. Zuren en voedsel kunnen in de loop der jaren mineraalstoffen uit het glazuur teniet doen. Als gevolg daarvan wordt het tandoppervlak steeds dunner en schijnt de dentine (het tandbeen) er steeds meer doorheen. Dentine is het weefsel waaruit onze tanden eigenlijk is opgebouwd en bevindt zich meteen onder het glazuur. Grondige tandheelkundige zorg is dus belangrijk voor het behoud van de natuurlijke tandkleur.

Hoe moet je tanden poetsen?

Aanbevolen wordt om na het eten van zure voedingsmiddelen de mond met gewoon water te spoelen. Daardoor worden de tanden minder sterk aangetast door het zuur. Bovendien dient men zijn tanden pas na 30 minuten na consumptie van zure voeding zoals vers geperst sinaasappelsap te poetsen om te verhinderen dat het tandglazuur wordt weggeborsteld. Ook belangrijk is de juiste techniek: de tandenborstel mag niet te hard worden ingedrukt. Het beste kan je drie minuten lang poetsen.

Wat doet voeding met tandglazuur?

Met name Red Bull, cola en verse sinaasappelsap zijn funest voor de hardheid van het tandglazuur. Echter, bepaalde voeding kan volgens onderzoekers helpen bij het behoud van het tandglazuur. Regelmatige consumptie van zuivelproducten zoals kaas, leidt er volgens nieuwe wetenschappelijke inzichten toe dat het eiwit caseïne en de mineralen calcium en fosfaat de mineralen van het tandglazuur even snel vervangen als ze zijn opgelost. Zo kan een demineralisatie van het tandglazuur worden voorkomen.

Uit een recentelijk wetenschappelijk onderzoek is zelfs gebleken dat de concentratie waterstofperoxide welke wordt gebruikt tijdens het bleekproces geen significante veranderingen veroorzaakt aan de structuur van het tandglazuur.

Daarentegen vonden de onderzoekers dat een dagelijks gebruik van het drinken van zure vruchtensappen aanzienlijke negatieve effecten kan hebben op de hardheid en de ruwheid van de tandglazuur .

De wetenschappers, onder leiding van Yan Fang Ren aan de Eastman Instituut voor Tandheelkunde en Mondzorgkunde aan de Universiteit van Rochester, onderzocht de effecten van waterstofperoxide op het tandglazuur.

Volgens het team, in vergelijking met jus d’orange, heeft de waterstofperoxide niet geleid tot significante veranderingen in de hardheid van het glazuuroppervlakte.

Na 20 minuten blootstelling aan waterstofperoxide bevattende bleekgel gedurende vijf dagen was de hardheid van het tandglazuurlaagje verminderd met 5,6 procent.

Waterstofperoxide vs jus d’orange

Niet noemenswaardig in vergelijking met verse jus d’orange. Echter, in vergelijking tot 20 minuten blootstelling aan vers geperst sinaasappelsap die het tandglazuurlaagje verzacht met  84,4 procent, concludeerden de onderzoekers dat:

” Het glazuuroppervlak wordt aanzienlijk zachter en ruiger na de blootstelling aan sinaasappelsap “ schreef de auteur. 

“Het zuur is zo sterk dat het tandglazuur letterlijk wordt weggespoeld”, zegt hoofdauteur Ren.

Bovendien verzacht en opgeruwde glazuuroppervlakken kan de tand predisponeren voor het ontstaan ​​van tandcariës en niet-carieuze laesies, zoals slijtage en wrijving, volgens de studie.

De besproken auteurs van het potentieel van fluoride te beschermen tegen de aanval van zure frisdranken op de tanden als het is aangetoond dat het helpt behandelingen uitharden het glazuur na het bleken, maar ze waren onzeker over fluoride het potentieel om te vechten tegen de gevaren van zure frisdranken.

“In tegenstelling, is de effectiviteit van fluoride behandelingen op erosie veroorzaakt door frisdranken niet duidelijk bewezen. Sommige studies hebben aangegeven dat fluoride behandeling beperkt effect heeft gehad … maar anderen hebben laten zien dat hogere concentraties van fluoride inderdaad kunnen de erosieve effecten van frisdrank op het oppervlak van emaille te verminderen. “

De onderzoekers concluderen dat de resultaten tandartsen met een uniek perspectief op de relatieve impact van wittere tanden op tandheelkundige harde weefsels leveren.