veilig tanden bleken hilversum

 

Is het bleken van tanden wel veilig?

Vraag je je af: hoe veilig is tanden bleken? De effectieve behandelmethode van White Shine is zonder enige risico’s. De BLUE LIGHT techniek is onschadelijk voor tanden en tandglazuur. Dit komt doordat er een bleekgel wordt gebruikt die klinisch getest is.

PH-neutrale whitening gel

Het is belangrijk dat de gel PH-neutraal is. Dit voorkomt een etsende werking op het glazuur en de dentine. White Shine whitening gel is een PH-neutrale gel waarbij het werkzame bestanddeel gedoseerd vrijkomt. Belangrijk voor een veilig whitening proces.

Wat doet voeding met tandglazuur?

Veel meer dan men vaak denkt of weet. Met name Red Bull, cola en verse sinaasappelsap zijn funest voor de hardheid van het tandglazuur. Echter, bepaalde voeding kan volgens onderzoekers helpen bij het behoud van het tandglazuur. Een voorbeeld is regelmatige consumptie van zuivelproducten zoals kaas en melk. Volgens nieuwe wetenschappelijke inzichten zorgen eiwitten, caseïne en de mineralen Calcium en Fosfaat er voor dat de mineralen van het tandglazuur even snel vervangen worden als ze zijn opgelost. Zo kan een demineralisatie van het tandglazuur worden voorkomen.

Ook uit een recentelijk wetenschappelijk onderzoek is het gebleken. De concentratie waterstofperoxide heeft geen significante veranderingen veroorzaakt aan de structuur van het tandglazuur. Belangrijk aangezien waterstofperoxide wordt gebruikt tijdens het bleekproces.

Zure vruchtensappen

Daarentegen vonden de onderzoekers wel iets anders. Namelijk dat het dagelijks drinken van zure vruchtensappen aanzienlijk negatieve effecten kan hebben. Dit zowel op de hardheid als op de ruwheid van het tandglazuur. Wetenschappers onderzochten tevens de effecten van waterstofperoxide op het tandglazuur. Dit gebeurde onder leiding van Yan Fang Ren aan de Eastman Instituut voor Tandheelkunde en Mondzorgkunde. Het onderzoek vond plaats aan de Universiteit van Rochester.

Onderzoek waterstofperoxide

Volgens het team van de universiteit heeft de waterstofperoxide, in vergelijking met jus d’orange, niet geleid tot duidelijke veranderingen. De hardheid van het glazuuroppervlakte was niet significant veranderd. Na 20 minuten blootstelling aan waterstofperoxide bevattende bleekgel, gedurende vijf dagen, was de hardheid van het tandglazuurlaagje verminderd met 5,6 procent. Dit in vergelijking tot 20 minuten blootstelling aan vers geperst sinaasappelsap, die het tandglazuurlaagje verzacht met 84,4 procent, kwamen de onderzoekers tot de volgende conclusies:

” Het glazuuroppervlak wordt aanzienlijk zachter en ruiger na de blootstelling aan sinaasappelsap”

en

“Het zuur is zo sterk dat het tandglazuur letterlijk wordt weggespoeld”

Tandcariës, slijtage en wrijving

Bovendien kunnen de zacht geworden en opgeruwde glazuuroppervlakken zorgen voor het ontstaan ​​van tandcariës, slijtage en wrijving, volgens de uitkomsten van de studie.

De effectiviteit van fluoride, om het glazuur te beschermen tegen de aanval van zure frisdranken, is onvoldoende aangetoond. Wel is aangetoond dat fluoride het glazuur helpt uitharden na het tanden bleken.

“De effectiviteit van fluoride behandelingen op erosie, veroorzaakt door frisdranken, is niet duidelijk bewezen. Sommige studies hebben aangegeven dat fluoride behandelingen beperkt effect hebben gehad. Maar andere onderzoeken hebben wel aangetoond dat hogere concentraties van fluoride de effecten van frisdrank op het glazuur kunnen verminderen. “